Najprostsze ciasto z truskawkami
Podczas upałów niechętnie używam piekarnika. Jednak dla tego ciasta warto zrobić wyjątek. Robi się je bardzo prosto i nawet nie potrzeba ważyć składników. Do tego pyszna masa kokosowa i truskawki. Poza sezonem można użyć mrożonych owoców.
Składniki:
/na tortownicę o średnicy 24 cm/
Masa kokosowa:
Ponadto:
Uwagi:
1 łyżka = 15 ml
1 szklanka = 250 ml
Składniki:
/na tortownicę o średnicy 24 cm/
- 8 łyżek cukru (płaskich)
- 15 łyżek mąki (z lekką górką)
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskich)
- 3 jaja
- 6 łyżek oleju (daję rzepakowy)
- 6 łyżek mleka (daję bez laktozy)
Masa kokosowa:
- 100g wiórków kokosowych (1/2 opakowania)
- 1/2 szklanki śmietany 18%
- 1/2 szklanki cukru pudru
Ponadto:
- truskawki
- 2 galaretki truskawkowe
Uwagi:
1 łyżka = 15 ml
1 szklanka = 250 ml
Bardzo proste i na pewno apetyczne ciasto.
OdpowiedzUsuńBardzo proste, w sam raz na upały :)
UsuńWygląda bardzo apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńBardzo dziekuję :)
UsuńWygląda przepysznie! Gdzie kupiłaś taką ładną paterę w serduszka?
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Paterę kupiłam w Netto.
Usuń