Fit trufle
Pyszne daktylowo-orzechowe trufle. Zdrowy deser do przygotowania w kilka minut.W sam raz na przedwiośnie!
Składniki:
/15 szt./
Daktyle zalewamy gorącą wodą na ok. 30 minut, odcedzamy. Wszystkie składniki miksujemy blenderem na gładką masę. Masę chłodzimy w lodówce przez 30 minut, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w kakao, orzechach lub wiórkach kokosowych. Przechowujemy w lodówce.
Składniki:
/15 szt./
- 100 g daktyli
- 1/2 banana (65 g)
- 30 g mąki z orzechów arachidowych
- 20 g wiórków kokosowych
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
- 1 łyżeczka rumu
- kakao, mielone orzechy, wiórki kokosowe
Daktyle zalewamy gorącą wodą na ok. 30 minut, odcedzamy. Wszystkie składniki miksujemy blenderem na gładką masę. Masę chłodzimy w lodówce przez 30 minut, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w kakao, orzechach lub wiórkach kokosowych. Przechowujemy w lodówce.
no, no, no - ale zdjęcia to są wyśmienite :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję :)
Usuń