Tagiatelle z sosem serowo-pietruszkowym
Pomysł na szybki obiad w 15 minut. To jedno z tych dań, które "nie wyglądają", ale smakują. Pod warunkiem, że jest się fanem natki pietruszki. ;)
/dla 2 osób/
/dla 2 osób/
Składniki:
- 200-250g makaronu tagiatelle
- 100-150g sera z niebieską pleśnią
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 2 łyżki śmietany 18% do zup i sosów
- 1 łyżka masła
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. W tym czasie przygotowujemy sos. Siekamy drobno umytą natkę pietruszki. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy pokrojony ser i mieszamy do rozpuszczenia. Dodajemy śmietanę, mieszamy i gotujemy chwilę. Wyłączamy kuchenkę i dodajemy natkę, ponownie mieszamy. Jeśli sos jest za gęsty, można dodać 1-2 łyżki wody z gotowania makaronu. Makaron podajemy z sosem.
Przepis dodaję do akcji w roli głównej natka pietruszki
Komentarze
Prześlij komentarz
Wpisz komentarz....